Letselschade door medische fout

Letselschade door medische fout

Een arts of andere zorgverlener moet zijn of haar werk naar behoren uitvoeren. Er is sprake van een medische fout als van de arts had mogen worden verwacht dat hij of zij de ingreep of behandeling anders had moeten uitvoeren.

Voorbeelden van medische fouten

Na een blindedarmoperatie blijkt dat er een verbandgaasje in uw buik is achtergebleven. Of u struikelt en loopt een gebroken arm op. Op de Eerste Hulp worden röntgenfoto’s gemaakt van uw arm, maar de radioloog mist de breuk in uw arm. Hierdoor ontwikkelt de arm een afwijkende stand, en moet u geopereerd worden om de schade te herstellen. U kunt bij medische fouten ook denken aan verkeerde operatietechnieken, onvoldoende nazorg of het toedienen van verkeerde medicijnen.

Wat te doen in het geval van letselschade door een medische fout?

Bent u slachtoffer geworden van een medische fout? Bel dan met Hofmans Letselschade. Wij helpen u van begin tot eind helemaal kosteloos. Samen met u gaan we onderzoeken of de arts aansprakelijk is. We zullen moeten bewijzen dat de arts onzorgvuldig heeft gehandeld volgens de normen van de beroepsgroep. En dat de schade die u lijdt, is veroorzaakt door de fout van de arts. Onze medisch adviseur zal alle medische aspecten voor u beoordelen en vervolgens zullen we bekijken of de arts of het ziekenhuis aansprakelijk kan worden gesteld. Als we van mening zijn dat de arts inderdaad een fout heeft gemaakt, dan stelt Hofmans Letselschade het ziekenhuis aansprakelijk voor de schade en regelt doorgaans de schade met de beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar van het ziekenhuis. Het is bij medische fouten vaak moeilijk vast te stellen wie daarvoor verantwoordelijk is en wie aansprakelijk gesteld kan worden. Bij instellingen als ziekenhuizen wordt het ziekenhuis aansprakelijk gesteld voor de fouten van alle medewerkers, ook als zij niet meer in dienst zijn.

Voorbeeld van onze aanpak bij een medische fout

In het geval van de gebroken arm, onderzoekt Hofmans Letselschade of de radioloog aansprakelijk is omdat hij de breuk in de arm had moeten zien op de röntgenfoto. Als dat zo is, dan stelt Hofmans Letselschade vast wat de extra schade is door het missen van de diagnose. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u een extra operatie moet ondergaan waardoor u langer in het ziekenhuis ligt. Daarnaast kan er smartengeld gevraagd worden voor het extra leed.

Als een medische behandeling een slecht resultaat oplevert, betekent dat niet altijd dat er een medische fout is gemaakt. Fout gegaan betekent dus niet automatisch fout gedaan. Er kan bijvoorbeeld ook sprake zijn van een complicatie waar de arts niets aan kan doen. Daarnaast is de arts niet verantwoordelijk voor de armbreuk.

Hoe hoog is de schadevergoeding?

Dat hangt af van verschillende factoren. Zoals de ernst van de medische fout en de gevolgen daarvan. Maar ook houden we rekening met schadeposten waar u misschien niet direct aan denkt. Zoals reiskosten of kosten voor het inschakelen van huishoudelijke hulp. Ook andere schadeposten direct na de medische fout of in de verdere toekomst kunnen een rol spelen. Soms ontstaan zelfs problemen op het werk.

Heeft u letselschade? Bel ons vandaag nog.

Bent u slachtoffer geworden van een medische fout, en bent u benieuwd of u recht heeft op een schadevergoeding? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op, of kom gerust langs op ons kantoor. We helpen u graag.

Gratis advies nodig?

020-4714004

Of mogen wij u terug bellen?

Laat uw telefoonnummer achter, u krijgt dan gratis advies van onze letselschade expert.

Hoe werkt het?

1. Letselschade gratis melden
2. Letselschade expert neemt contact op
3. Wij gaan aan de slag
4. Klaar!

Denkt u letselschade te hebben? Wij helpen u graag verder!